Over Hulp en Steun Urk

Hulp en Steun begon ooit als idee van inwoners van Urk om elkaar te helpen met geld. Als iemand op Urk schulden had, kon diegene geholpen worden. Inmiddels zijn we een stichting die alle manieren heeft om jou goed te helpen. Ons team van drie geeft je de aandacht die nodig is en de tips om zelf verder te kunnen als jouw schuld is betaald.  

Lydia

Ik ben Lydia Oost en ik ben in 2018 begonnen bij Stichting Hulp en Steun als budgetbeheerder en schuldhulpverlener. Sinds het voorjaar van 2020 ben ik daarnaast ook bewindvoerder. 

Ik heb in 2009 mijn opleiding HBO Rechten succesvol afgerond. Voor mijn werkzaamheden bij Stichting Hulp en Steun heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Daarnaast volg ik jaarlijks diverse cursussen en congressen om mijn kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de actualiteiten binnen het vakgebied. Met veel plezier doe ik mijn werk, elke dag heeft nieuwe uitdagingen en geen dag is hetzelfde.

Een paar maanden geleden zag ik de aflevering over kleding van Prijsknaller op NPO 3. Deze documentaire vertelt ons hoe onze afgedankte ‘fast fashion’ op de tweedehands kledingmarkt in Ghana beland en nog vaker op een enorme vuilnisbelt in Ghana vanwege de slechte kwaliteit van deze ‘fast fashion’. Sindsdien verdiep ik me graag in duurzame kleding en dan bedoel ik niet alleen duurzame kledingmerken, maar ook tweedehands kleding. Ik vind het nu nog leuker om kleding te verkopen op Vinted en met de inhoud van mijn Vinted-portemonnee te zoeken naar tweedehands ‘pareltjes’.

Johan

Hoi,

Ik wil me even voorstellen; mijn naam is Johan Berkhout. Ik ben getrouwd met Matthánja Middelkoop en samen hebben we twee kinderen.

Sinds maart ben ik werkzaam bij de Stichting Hulp en Steun. Eerder heb ik gewerkt in Zwolle met Dak-en-thuislozen en heb ik een uitstapje gemaakt naar de sportwinkel van KLIF18. De opleiding die ik gevolgd en afgerond heb is ‘Social Work’ aan de Viaa in Zwolle.

Bij Hulp en Steun werk ik binnen de Vroegsignalering en Preventie. Vanuit de Vroegsignalering proberen we met je in contact te komen als er betalingsachterstanden ontstaan bij je vaste lasten. We kunnen dan eerder passende hulp aanbieden.

Vroegsignalering is een nieuw onderdeel van de financiële hulpverlening. Wat ik mooi vind aan dit werk is dat de insteek laagdrempelig is. Je bepaald zelf of je van onze hulp gebruik wilt maken. Het aanbod is er.

Naast mijn werk mag ik graag buiten zijn. Geregeld ben ik in het bos te vinden of trek ik erop uit voor een wandeling😊. Buiten kom ik altijd weer iets nieuws of verfrissends tegen. En het hoeft helemaal niets te kosten. Dus ben je op zoek naar ontspanning of een leuk uitje met de kids; probeer het eens buiten te vinden!

Susan

Ik ben Susan Post en ik ben in 2017  begonnen bij Stichting Hulp en Steun als budgetbeheerder en schuldhulpverlener. Sinds het voorjaar van 2020 ben ik daarnaast ook assistent – bewindvoerder. 

Voordien ik bij Hulp en Steun begon ben ik onder meer werkzaam geweest in de financiële sector. Functies als hypotheekacceptant en accountmanager bijzonder beheer waarbij klanten die achterstand hadden in hun betalingen of daarin dreigden terecht te komen, kregen van mij de aandacht die ze nodig hadden. Die werkzaamheden samen met de functie van budgetcoach bij een incassobureau hebben een flinke basis gelegd voor de functie de ik nu bij onze stichting uitoefen.

“De problematiek rondom schulden en daarbij het menselijke aspect boeit mij zeer en ligt mij na aan het hart”. Dat is mijn ambitie en ik probeer in mijn werkzaamheden alles te halen wat er in zit.

Help waar moet ik beginnen?

Samen komen we er

We zijn een organisatie die mensen helpt met geld. Dat betekent dat we je helpen als je schulden hebt. We begeleiden je persoonlijk, praten veel met elkaar en hebben de aandacht die jij nodig hebt. Maar ook als je geen schulden hebt, maar het lastig vindt goed met geld om te gaan, kun je bij ons terecht. Zelfs voor alleen advies over sparen kun je bij ons terecht. Weet dat onze deur altijd openstaat, je bent van harte welkom. 

Hulp en Steun vind je aan de Noord 8B. We delen het gebouw met de huisarts, fysiotherapeut en logopedist.