Wij helpen met schulden

Aankloppen voor hulp met schulden is de eerste stap. Het voelt alsof het je zelf niet lukt om goed met geld om te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat je mislukt. Het is juist goed dat je nu hulp vraagt. Samen zorgen we ervoor dat je rust krijgt en je van de schulden af komt. En we werken er samen aan dat je niet terug in de schulden komt. 

Alles doen we samen

Schuldhulp van Hulp en Steun

Kom je bij ons voor schuldhulp, dan gaan we meteen met je aan de slag. We willen graag weten wat de situatie is en hoe het komt dat je schulden hebt. We vormen geen oordeel, maar motiveren je juist om uit die situatie te komen. Na ons eerste gesprek starten we de schuldhulp zo snel mogelijk. Iedere stap doen we samen met jou. 

“Uit de schulden komen we samen. We geven advies en tips en nemen de stappen met je door. Alleen dan leer je ook zelf goed met geld om te gaan.”

Een schuldhulptraject duurt bij ons meestal drie jaar. In het begin spreken we elkaar heel veel om alles op te starten. Na een aantal maanden, kun je steeds meer zelf. Toch spreken we elkaar nog vaak. Wij zijn er nog voor het budgetbeheer. Dat wil zeggen dat we met je meekijken of je genoeg geld hebt om van te leven en of je wel extra geld moet uitgeven aan bijvoorbeeld een verjaardag. Na drie jaar hard samenwerken, kijken we hoe het gaat en of je helemaal zonder hulp verder wil. 

Het belangrijkste aan schuldhulp bij Hulp en Steun is dat we het samen doen. We regelen een hele hoop zaken, maar doen dat met jou. Zo helpen we met het aanleveren van documenten, openen we samen een bankrekening en maken we een budgetplan. We sturen brieven naar alle bedrijven en organisaties waar je schulden hebt, om daarna te bekijken hoe je je schulden kunt afbetalen. 

Na 4 maanden zien we al rust

Rust en ademruimte

Als je schulden hebt, dan geeft dat steeds stress. Je weet niet of er aan het einde van de maand wel geld over blijft voor de boodschappen. Of kunt de huur steeds net niet betalen. Dat geeft een vervelend gevoel. De eerste paar maanden van de schuldhulp zijn dan ook lastig. Je moet leren om anders met geld om te gaan. Maar we zien steeds dat na zo’n vier maanden er rust komt. Het afbetalen van schulden is begonnen, de brieven en telefoontjes van schuldeisers worden minder. 

Als al je schulden zijn afgelost, kun jij weer zelf over jouw geld beslissen. Maar als je het fijn vindt om van ons advies te blijven krijgen of als je het spannend vindt om zelf je geld te regelen, kunnen wij je blijven helpen met budgetbeheer. Dan maken we samen een plan van hoeveel geld je in de maand nodig hebt en wat je spaart. Alles wat je extra wilt hebben, overleg je met ons.  

Aan het begin openen we drie rekeningen: een beheerrekening waar je inkomsten op komen en de vaste kosten uit gaan. Een leefgeldrekening waar je boodschappen van kunt doen. En een spaarrekening waar je geld opzijzet om schulden van af te betalen. Als je uit de schulden bent, is het goed om deze rekeningen te houden en hetzelfde met je geld om te gaan. Je spaarrekening wordt dan gevuld met jouw eigen geld, voor jezelf. 

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina