Elke nul telt…

Tussen de 25.000 en 30.000 euro, dat is in Nederland het gemiddelde bedrag waarbij mensen uit zichzelf in actie komen om hun schulden op te lossen en schuldhulp inschakelen. Zover hoeft u het niet te laten komen.

Sinds 2021 melden partijen als woningbouw verenigingen, energieleveranciers en zorgverzekeraars aan de gemeente wanneer er achterstanden zijn ontstaan in de vaste lasten. Dan gaat het gemiddeld over zo’n 300 tot 400 euro achterstand. De vroege inzet op schulden wordt vroegsignalering genoemd. Soms is er niks aan de hand en is de achterstand zo opgelost. Soms gaat er achter een melding van een onbetaalde huur of niet betaalde kosten aan de zorgverzekeraar een groter probleem schuil.

Vroegsignalering is bedoeld als maatschappelijke zorg. Dus niet als een verlengstuk van een deurwaarder of om mensen te confronteren met hun achterstanden. Vroegsignalering is er om je er niet alleen voor te laten staan als je (even) de grip verliest. Een heel verschil; of je schuld een bedrag met 2 nullen of een bedrag met 4 nullen heeft.

Kijk ook eens naar https://hulpensteun.nl/schulden-voorkomen/

Wij helpen u graag bij achterstanden of schulden. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina