Gerrit Meun en Susan Post te gast bij SCAB Skoel

Tijdens SCAB Skoel gaan Gerrit Meun en Susan Post in op de uitdagingen die er liggen op Urk als het gaat om schuldhulpverlening.

Tijdens de nieuwe SCAB Skoel wordt ingezoomd op armoede op Urk. De gemeente Urk mag zich al jaren de meest vrijgevige gemeente van Nederland noemen. Toch was het op ons dorp lange tijd armoe troef en waren het juist de Urkers die hun hand op moesten houden en afhankelijk waren van de liefdadigheid van anderen, meldt Het Urkerland.

Tijden veranderen maar dat wil niet zeggen dat het heden ten dage iedereen financieel voor de wind gaat. Voorzitter Gerrit Meun weet als geen ander wat er in deze tijd gedaan wordt om inwoners in financiële nood te helpen. Hij gaat tijdens SCAB Skoel in op de uitdagingen die er liggen op Urk als het gaat om armoede- en schuldhulpverlening.

Ook medewerkster Susan Post neemt deze avond plaats achter de microfoon. Zij heeft samen met Lydia Oost, als schuldhulpverleners bij onze stichting, dagelijks te maken met Urkers die in financiele problemen zijn geraakt. Ärmoede is tegenwoordig anders dan vroeger. De maatschappij is veel ingewikkelder geworden en je kan verdwalen in wetten en regels van deze tijd. Het heeft tegenwoordig ook veel meer te maken met het maken van keuzes”, aldus Susan Post.

De uitzending van SCAB Skoel, met als thema ‘An de karrek’ is op maandag 30 november 2020 en is volledig digitaal. Live te volgen van 20.00 uur tot 22.00 uur via de website van UrkFM en via de website en Facebookpagina van de SCAB.

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina