Hulp en Steun breidt uit met bewindvoering

“We kunnen cliënten nu nog beter helpen bij stabiel financieel beheer”

Stichting Hulp en Steun helpt al jarenlang mensen bij schuldhulpverlening en budgetbeheer. Sinds kort is de organisatie ook bevoegd voor bewindvoering en daar zijn ze trots op. “We zijn hierin de eerste organisatie op Urk en het maakt onze dienstverlenening completer en kunnen klanten beter helpen.”

Het mogen optreden als bewindvoerder geeft Stichting Hulp en Steun de volledige zeggenschap over iemands financiën. “Dat kan van belang zijn in allerlei verschillende situaties. Denk aan iemand die kampt met een verslaving. Als wij de financiële zorgen overnemen, kan deze persoon zich richten op herstel. Of denk aan iemand met een beperking of een ouder zonder familieleden, die naar een verzorgingshuis gaat.”

Bij budgetbeheer heeft de klant nog veel zeggenschap. Bij bewindvoering ontvangen wij de post en mogen we bijvoorbeeld abonnementen en verzekeringen namens die persoon afsluiten of eindigen.

De twee medewerkers van Stichting Hulp en Steun, Susan Post en Lydia Oost, volgden afgelopen winter een cursus om de bevoegdheid binnen te halen. De aanvraag werd vervolgens goedgekeurd door de rechtbank. “Het was al lange tijd een wens van onszelf en ook van de gemeente. Zij kunnen nu met schulhulpverlening en bewindvoering bij één organisatie terecht., dat scheelt tijd en geld.”

Spaardoel
Het is niet zo dat alleen mensen met flinke financiële problemen bij Hulp en Steun aankloppen.
De dienstverlening is heel divers. We merken bijvoorbeeld dat personen tussen de 20 en 30 jaar veel moeite hebben met sparen. Er zijn zoveel verleidingen. Sommigen van hen kloppen bij ons aan. Ze hebben geen schulden maar door middel van budgetbeheer helpen we hen om hun spaardoel te verwezenlijken. Bewustwoording is heel belangrijk. Waar gaat je geld naar toe? We zien stelletjes met een flinke studieschuld en dure telefoonabonnementen en daardoor een BKR-registratie. Probeer dan maar eens een hypotheek te krijgen.

Neutraal en onafhandelijk
Na de invoering van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening in 2012 werd Hulp en Steun een stichting met vijf bestuursleden en inmiddels twee medewerkers. “Inwoners van Urk kunnen geheel kosteloos terecht voor een neutraal en onafhandelijke advies over al hun geldvragen. In crisissituaties wordt direct hulp geboden.”

Wilt u meer informatie? Bel dan 687383 of mail naar info@hulpensteun.nl

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina