Loonbeslag, wat nu?

 

Loonbeslag: als werknemer zit je in de financiële problemen. Als werkgever wordt je opgedrongen om mee te werken aan een loonbeslag. Dat kost extra handelingen en tijd. Daarnaast heb je te maken met een werknemer met wie het niet zo lekker gaat. Veel stress, hoofd bij andere zaken en mogelijk verminderd functioneren. Hopelijk blijft het jou als werknemer of werkgever bespaard! Voor het geval dat niet zo is, lees dan dit stukje toch maar even.

Eerst ontvang je als werkgever een informatieverzoek van de deurwaarder. Dat gaat over de dienstbetrekking en de hoogte van het salaris. Let op: hier begint het extra werk en als werkgever ben je verplicht mee te werken aan het informatieverzoek. Daarna ontvang je van de deurwaarder een bevel om het te vorderen bedrag over te maken.

Wat we in ieder geval mee willen geven is dit: ga als werkgever en werknemer het gesprek aan met elkaar bij een aankondiging van loonbeslag. Je moet er beiden van op de hoogte zijn dat er van je loon een deel is wat niet opgeëist kan worden: de beslagvrije voet. De werknemer moet genoeg overhouden van zijn salaris om in de basisbehoeften te kunnen voorzien.

Bespreek samen ook de mogelijkheid van schuldhulpverlening. Loonbeslag is er niet zomaar en brengt veel stress en regelwerk met zich mee. Bij het starten van een schuldhulptraject, komt er bijvoorbeeld een tijd van ‘schulden rust’. De schuldhulpverlening krijgt de tijd om een overzicht van schulden te maken en daar een passende aanpak bij te kiezen. Schulden lopen in deze fase niet verder op. En er wordt werk uit handen genomen door de schuldhulpverlening.

Dit kan zorgen voor meer rust. Voor de werknemer, maar ook voor de werkgever op de werkvloer. Als Stichting Hulp en Steun verzorgen we namens de gemeente Urk de schuldhulpverlening voor de inwoners van Urk. Tevens neemt de gemeente Urk de kosten van de eerste 3 jaar hulpverlening voor haar rekening. We kunnen u en uw medewerkers advies geven, bemiddelen met schuldeisers en helpen met schuldtrajecten.

Neem gewoon contact met ons op, er is altijd passende hulp.

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina