Convenant Vroegsignalering ondertekend met Woningstichting Patrimonium

Voorkomen is beter dan oplossen

In het kader van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening hebben de gemeente, Woningstichting Patromonium en Stichting Hulp en Steun afspraken vastgelegd in een convenant om sneller te kunnen handelen als er signalen ziijn van oplopende schulden.

Gemeenten mogen sinds dit jaar uit eigener beweging hulp aanbieden als mocht blijken dat er binnen een huishouden betalingsachterstanden zijn. De gemeente heeft de schulhulpverlening bij onze stichting ondergebracht en dat betekend dat wij van woningcorporaties, energiebedrijven, zorgverzekeraar, drinkwaterbedrijven signalen ontvangen als er betalingsachterstanden zijn. Dit gebeurt pas nadat, zonder resultaat, eerst geprobeerd is om met diegene die een achterstand heeft, afspraken te maken over een eventuele betalingsregeling.

Als we hiervan een melding krijgen sturen wij de betrokkene een brief waarin uiteen wordt gezet waarom deze brief wordt gestuurd en op welke wijze men hierop kan reageren. Onder het motto “er is altijd hulp” kunnen we door tijdig in gesprek te gaan proberen om samen met de cliënt grotere financiële problemen te voorkomen.

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Picture of Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina