Stijgende energieprijzen vragen om actie

Wat te doen met betalingsachterstanden van je energiekosten

De prijzen van electriteit en gas zijn erg gestegen. Het kan zomaar zijn dat je energielasten verdubbeld zijn in de afgelopen maanden.

Dat vraagt om keuzes rond je financiën. Maar wat kun je doen om niet in de financiële problemen terecht te komen? Als je al weinig overhoud per maand, kun je dit er niet bij hebben.

Enkele tips in een stappenplan:

  1. Betaal in ieder geval het bedrag wat je altijd hebt betaald. Plus, als de ruimte er is, nog een klein beetje meer. Betaalde je normaal 150 euro per maand. Probeer dan net iets meer te betalen. Bijvoorbeeld 200 euro.

Je laat zo aan de Energieleverancier zien dat je wel wil betalen!

  1. Kijk of je in aanmerking komt voor de energietoeslag via de Gemeente. Het gaat om inkomens tot 120% van de bijstandsnorm.
  1. Maak een plan voor afbetaling. Reserveer je vakantiegeld, belastingteruggave of eindejaarsuitkering om de achterstand in 1 keer te voldoen. Of sluit een betalingsregeling af voor betaling op termijnen.
  1. Leg contact met je Energieleverancier. Laat zien dat je er mee bezig bent!

Heb je een oplossing voor de achterstand, overleg die met de leverancier. Heb je geen oplossing? Geef aan dat je verdere stappen gaat ondernemen en binnen een vastgestelde tijd (bijv. 2 weken) weer contact opneemt.

  1. Vind je echt geen weg om zelf de energielasten te betalen? Vraag dan om hulp.

Kerken, hulpverleningsinstanties en de Gemeente zijn er op gericht om mensen te ondersteunen.

Hulp vanuit St. Hulp en Steun? Per mail te bereiken op: info@hulpensteun.nl

Je kunt bellen naar 0527-687383 of het contactformulier op de website invullen.

#Belangrijk: Blijf je andere vaste lasten betalen. Schuiven met betalingen zorgt voor andere betalingsachterstanden en je verliest het overzicht.#Belangrijk: Sluit je een betalingsregeling af; houd in je maandbegroting iets ruimte voor onvoorziene uitgaven.

Foto van Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Foto van Stichting Hulp en Steun

Stichting Hulp en Steun

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact formulier contact en contact pop-up pagina